سمپوزیوم و جشنواره ،دوم مردادماه سال جاری مصادف با “روز جهانی خود مراقبتی” (که از سال ۲۰۱۱ در بسیاری از کشورهای جهان در روز ۲۴ جولای برگزار میشود)، اجرا خواهد شد.
آفریقای جنوبی، آمریکا، انگلیس، برزیل، مکزیک ،نپال، ویتنام و … از جمله کشورهایی هستند که روز جهانی خود مراقبتی در آنها برگزار می شود.
خود مراقبتی دارای سه سطح مشارکت فردی، گروهی و جمعی است. در خودمراقبتی فردی، شخص می کوشد با بهره گیری از دانش، تونایی و مهارت، نسبت به مراقبت از خود هنگام بیماری و یا پیش از بیماری اقدام نماید.
در خود مراقبتی گروهی، افراد از طریق تشکیل گروه های همسان و مشارکت در خودمراقبتی (مانند آموزش در فضاهای مجازی) از مزایای خود مراقبتی بهره مند می شوند. در خود مراقبتی جمعی افراد به صورت گروههای بزرگتر در یک اداره، سازمان دولتی یا غیر دولتی و شوراهای حامی سلامت به مقوله خودمراقبتی میپردازند.
امروزه با استفاده از اپلیکیشن ها و فضاهای مجازی می توان نسبت به آموزش در حوزه خودمراقبتی اقدام کرد. بر همین اساس یکی از انواع آثاری که افراد میتوانند در این جشنواره ارائه دهند آثار دیجیتالی است. در زمینه آموزش و اهمیت فضاهای مجازی نیز از صاحبنظران این حوزه دعوت شده و سخنرانیهایی در این زمینه در سمپوزیوم و جشنواره خواهیم داشت.
سازمانهای مردم نهاد در حوزه سلامت به عنوان ظرفیت پنهان ارتقای سلامت جامعه شناخته می شوند و نقش بالقوه بسیار موثری در پیشگیری از بیماریها، آموزش به بیمار و خود مراقبتی دارند. امروزه ظرفیت سازی برای اجرای خود مراقبتی اقدامی موثر در حل چالشهای نظام سلامت است.
با اشاره به فرمایش خداوند متعال،”سرنوشت هیچ قومی تغییر نمی کند مگر آن که خود بخواهد” بایدگفت: خودمراقبتی تبلور خواستن و توانستن برای انتخاب سرنوشتی سالم است.
لازم به ذکر است آثار مورد پذیرش در بخش جشنواره شامل آثار مکتوب، آثاردیداری و شنیداری، هنرهای تجسمی، تولیدات هنری و آثار دیجیتالی است. از کلیه هنرمندان ، صاحبان سبک و اثر ، دانشگاهیان و سازمان های مردم نهاد سلامت محور و مراکز تولید و عرضه محصولات مرتبط و علاقه مندان دعوت می شود تا در این رویداد مهم حضور بهم رسانند.
دکتر مریم صابری
دبیر اجرایی جشنواره