یازدهمین کنگره خودمراقبتی

فراخوان جشنواره

بسمه تعالی

فراخوان ششمین جشنواره ملی خودمراقبتی و آموزش بیمار

هدف :

این جشنواره مصادف با روز جهانی خودمراقبتی و هم زمان با نهمین سمپوزیوم با هدف تشویق و ترویج فرهنگ خود مراقبتی، آگاهی بخشی و ارتقای آموزش بیمار و جامعه در سطح ملی برگزار می شود.

• برنامه ها و سیاست های متعددی در خصوص خودمراقبتی و رفتارهای سبک زندگی سالم در سراسر کشور اجرا شده اند. اما نتایج بسیاری از این برنامه ها به صورت نظام مند ارزیابی نشده اند. شناسایی و جمع آوری اقدامات خودمراقبتی و اثرات سلامت مرتبط با آن ها می تواند یک منبع داده ارزشمند برای مدیران و سیاستگذاران فراهم کند.

• در اجرای برنامه های خودمراقبتی، توجه به نقش رسانه ها و بستر آماده فضای مجازی و استفاده از اهرم و قدرت نفوذ تکنولوژی های ارتباطی و اطلاعاتی می تواند نقش موثری در اثربخشی برنامه‌ها داشته باشد و با تاکید بر فرهنگ، هنر و رسانه، پویش و عزمی ملی میان اصحاب هنر و رسانه در بحث خود مراقبتی و آموزش به بیمار و پل ارتباط بین صاحبان ایده، هنرمندان، تولیدکنندگان محصولات و جامعه دانشگاهی پیگیری خواهد شد و این فرصت و ظرفیت را برای ارتقاء سطح سلامت بکار گرفت.

• ایجاد انگیزش در ارائه دهندگان خدمات سلامت برای حمایت از برنامه های خودمراقبتی امری ضروری است.

• برای اجرای کامل خودمراقبتی، نیاز به تغییر دیدگاه از مشکل محور به مدل های سلامت-محور، پیشگیری-محور و بیمار-محور وجود دارد. هرچند این موضوع بارها توسط سازمان هایی مثل سازمان ملل و سازمان جهانی بهداشت تاکید شده است، هنوز راه زیادی برای تغییر واقعی در عمل وجود دارد.

• خودمراقبتی به معنی این نیست که افراد از مراقبت های نظام سلامت محروم شوند بلکه هدف خودمراقبتی کاهش وابستگی غیرضروری افراد به متخصصان و نظام سلامت است. برنده اصلی خودمراقبتی افراد هستند اما خودمراقبتی برندگان دیگری نظیر خانواده و نظام سلامت هم دارد.

• در برنامه ریزی، اجرا و حمایت از برنامه های خودمراقبتی، لازم است به خودمراقبتی در همه ابعاد سلامت (جسمی، روانی، اجتماعی، و معنوی) و متناسب با بسترهای اجتماعی-فرهنگی، محیطی و زبان توجه شود و برنامه ها مبتنی بر شواهد و مبتنی بر نتایج نیازسنجی های محلی متناسب با بار بیماری ها و مشکلات سلامت هر استان/شهر/روستا باشد.

• موضوع خودمراقبتی نیاز به حمایت و مشارکت همه سازمان های دولتی و یا خصوصی دارد که سیاست های آن‌ها مستقیم یا غیرمستقیم بر سلامت افراد و خانواده ها و جوامع اثر می گذارد .(Whole-of-government) این سازمان ها می‌توانند در حوزه های متفاوتی نظیر آموزش و پرورش، اشتغال، انرژی، کشاورزی، بازرگانی و … مشغول به کار باشند.

• به منظور کاهش ابتلا به بیماری‌ها، نیاز به فراهم کردن پیش‌نیازهای اساسی سلامت نظیر دسترسی به اطلاعات، آموزش، تغذیه و آب سالم هست. در صورتی که این پیش‌نیازها فراهم باشند، شانس ابتلا به بیماری‌ها تا حد زیادی به انتخاب‌های خود افراد بستگی خواهد داشت.

• توسعه خودمراقبتی نیاز به توسعه نظام مند شواهد و نظریه ها و عملکردها دارد و لازم است دانشگاهیان توجه بیشتری به این موضوع معطوف کنند. افزودن شواهد پیرامون اثربخشی مداخلات خودمراقبتی و استفاده از این شواهد در جهت راهنمایی سیاست ها و اقدامات خودمراقبتی لازم است.

جامعه هدف:

شرکت در جشنواره برای کلیه دست اندرکاران خود مراقبتی و  فعالان آموزش بیمار در کلیه بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی دولتی و خصوصی، سازمان های مردم نهاد، ارگان ها و سازمان های خصوصی و دولتی، تولیدکنندگان انواع رسانه های دیجیتالی و اپلیکیشن های تلفن همراه، هنرمندان، اساتید و دانشجویان پزشکی و غیر پزشکی علاقه مند آزاد می باشد.

 

    نحوه شرکت:

متقاضیان برای شرکت در بخش جشنواره  باید به سایت  ششمین جشنواره ملی خود مراقبتی و آموزش به بیمار به آدرس www.scpe.tums.ac.ir  مراجعه نموده و مطابق راهنمای شرکت در جشنوار، اقدام نمایند.

موضوع یا محورهای جشنواره:

همان محورهای سمپوزیوم می باشد.

آثار مورد پذیرش:

آثار مکتوب( شعر، داستان کوتاه و بلند، نمایشنامه، فیلمنامه، خاطره نگاری )

آثار دیداری و شنیداری(پادکست- موسیقی- فیلم کوتاه و بلند و…)

هنرهای تجسمی(معماری- نقاشی-تصویرسازی-عکاسی- خطاطی)

تولید اقلام تبلیغی ( بروشور، کتاب،لیفلت،پوستر و….)

آثار دیجیتالی(بسته های نرم افزار-بازی های رایانه ای-پایگاههای اینترنتی-مولتی مدیا)